Gunvald och hans tjejkompisar.


Min rottis Gunvald har äntligen fått kompisar att springa i rasthagen och leka med. Sembla är en amstafftik på 4 år och boxerflickan Vilda är 12 månader. Matte Sarah är med och hjälper mig vid beteendeträning och vi har tränat flickorna också. Nu har vi fått amstafftiken Sembla stabil via träning några gånger och hon är jätteduktig. Här är en film när Gunvald och Sembla lekte själva.

Den unga boxertiken Vilda är vild och ganska rolig att se på p.g.a av sina ungdomskrumbukter, men behöver socialiseras mer för att fungera med andra hundar och inte försöka ta över jämt.

Men Gunvald har så stort tålamod, speciellt med tikar. Han har alltid respekt för dem. Han piper dessutom  av iver när han ser mindre hundar. Han är extra kär i dem. Kanske för att han som unghund var med och uppfostrat valpkullar ihop med tiken?

DSC_3292

Även om Gunvald kan se respektingivande ut pga sin storlek så är han mild och känner sig sällan hotad av andra hundars utfall utan står uppställd och viftar på svansen för att han vill hälsa och nosa på. Kanske en chans att få leka, verkar han tänka? M

Så här såg det ut när Gunvald och tjejerna lekte i veckan.
De sprang, sprang, sprang och busade.

tjejer 1 Lilla Vilda försöker dominera. 

Tjejerna2 Gunvald står tåligt ut med Vildas krumbukter..

Gunvald var helt slut efter allt jagande med tjejerna och hemma gick han och lade sig direkt. Det var en riktigt rolig lekdag.

Ett svar till “Gunvald och hans tjejkompisar.

  1. Ping: Liten flock fostrar vild unghund. | Seth Sjöblom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s