Skillnad på stor och liten hund


I dag var jag ute i Göteborg och rastade en liten hund och under promenaden så träffade vi massor med hundar och han bryr sig inte om dem. Men andra personer med små hundar som gjorde aggressiva utfall mot honom bara drar in kopplet lite och säger typ ”fy” eller inget alls.

big dog little dog

Intressant fenomen det här med ägare med små hundar som inte har rätt beteende. Hade jag kommit med min 60 kg rottis och den lille hade morrat eller gjort ett utfall så är det naturligt att min stora hund reagerat på ett eller annat vis, men på sin höjd med att skälla med sin starka stämma. Han hade då nog betraktats som en livsfarlig hund oavsett vilken kontroll jag har på honom.

Jag har faktiskt blivit i det närmaste utskälld av ägaren i en sådana situationer, trots att min hund var under kontroll och den andres lilla hund gjorde utfallen.

Var rädd om och uppfostra din hund rätt i möten med andra hundar, stora som små.

/Seth

Relaterat: När storlek ger frisedel för hundovett. 

3 svar till “Skillnad på stor och liten hund

 1. Ping: När storlek ger frisedel för hundovett | Hundcoachen Seth Sjöblom - Göteborg

 2. Precis! Även att många småhunds ägare ofta har hundarna lösa eller i Flexikoppel (Inget fel på det, men när man inte använder knappen för att spärra kopplet så kan man lika gärna släppa hunden!) Extremt svårt att jobba med sin hund vid hundmöten när man aldrig vet var man ”har” den andra hunden !

  Gilla

  • Jag vill inte diskriminera en ras eller vissa hundägare, men faktum är att ofta så får personer med större hundar och speciella raser försvara sig vid möten med mindre hundar som gör utfall och det är tråkigt. Samförstånd och respekt mellan hundägare gör hundmöten mycket enklare.
   mvh
   /Seth

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s