Kallt om tassarna i kylan


Många hundar tycker att det är kallt om tassarna nu när det verkligen är kallt ute. Man kan förebygga detta lite genom att smörja in tassarna med olika typer av fett, som speciell tassalva, tjärsalva, finns även salvor med bivax och även spensalva för kor, Helosan. Viktigt är att det inte får finnas vatten i salvan.

Man kan se hur hunden lyfter en tass och tycker att det är obehagligt med kylan, men oftast är det då att hunden fått snö mellan tårna och det kyler snabbt ner tassen, så det kan räcka med att gå fram och rengöra mellan tårna från snö så är problemet löst.

Om din hund får ”snöbollstassar” så kan det vara bra att klippa pälsen runt och under tassarna och smörja med en fet salva som håller borta snön.

snöbollstassar

Polarhundar/hundar har en stark genomströmning av blod i tassarna för att slippa bli nerkyld via tassarna, men för att förebygga detta så kan man göra det som jag skriver om.

Det gäller bara att komma ihåg att i städer så kan det vara salt på vägarna och då gäller det att tvätta hundens tassar när man kommer hem så att man får bort saltet eller grus som har fastnat i det man smörjer in med.

/Seth

5 svar till “Kallt om tassarna i kylan

  1. Ping: Så gör du om du ser en hund i en kall bil – så hjälper du en hund vid köldskador och förfrysning | Sveriges Sötaste hund

  2. Ping: Så gör du om du ser en hund i en kall bil – så hjälper du en hund vid köldskador och förfrysning |

  3. Ping: Livshotande köldskador hos hundar |

  4. Ping: Livshotande köldskador hos hundar | Hundcoachen Seth Sjöblom - Göteborg

  5. Ping: Barfotatassar på het asfalt smärtar | Hundcoachen Seth Sjöblom - Göteborg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s