Viktigt uppmärksamma att våld mot djur och människor ofta hänger ihop.


Helsingborgs dagblad berättar att länsstyrelserna i de sex sydligaste länen samlar sin egen personal samt folk från bland annat polis, socialtjänst och frivilligorganisationer för att öka kunskapen om sambandet mellan att i hem där djur misshandlas så kan det finnas misshandlade kvinnor och barn.

Och vice versa.

Vi har förr bloggat om: Djur och kvinnor misshandlade av samme gärningsman: Kvinnor som blir misshandlade i sina relationer stannar dessutom ofta kvar för att skydda djuren som inte kan följa med till de skyddade boendena. Husdjuren kan hållas som gisslan, som en utpressning för att hålla kvar kvinnan.

Men det finns ett ideellt initiativ så att kvinnorna vågar lämna en våldsam relation och kan rädda med sig sina husdjur samtidigt. 2009 startade några veterinärsstudenter och veterinärer en ideell förening som heter Veterinär omtanke om våldsutsatta- VOOV. Helt på ideell basis ordnas skyddat boende för våldsutsatta kvinnors djur medan kvinnor och barn bor på ett vanligt kvinnohus. VOOV finns nu även i Stockholm, Göteborg, Malmö, Skaraborg, Jönköping och Borlänge.”

Valentine-Hearts-wallpaper

5 svar till “Viktigt uppmärksamma att våld mot djur och människor ofta hänger ihop.

  1. Ping: Jourplacering av djur vid vålds-separationer | Hundcoachen Seth Sjöblom - Göteborg

  2. Ping: En massa hundlänkar för lässugna! | Hundcoachen Seth Sjöblom - Göteborg

  3. Ping: Fler djur omhändertas, ska det vara polisens ansvar sedan? | Hundcoachen Seth Sjöblom - Göteborg

  4. Ping: Djurplågare begår ofta brott mot människor | Hundcoachen Seth Sjöblom - Göteborg

  5. Ping: Djur och kvinnor misshandlade av samme gärningsman. | Seth Sjöblom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s