Djurförsökshundar flyttas efter kennelstängning.


SvT rapporterar att flera hundra svenska beaglehundar som är uppfödda på Rååhöjdens kennel i Skåne för att användas i medicinska djurförsök nu kommer att flyttas till England samt till Astra Zeneca i Mölndal i Göteborg. Orsaken är att deras kennel i Örkelljunga nu läggs ner.

djurrättsalliansen

Djurrättsalliansen demonstrerade idag lördag utanför kenneln och kräver att hundarna i stället skall placeras om i kärleksfulla hem.

Djurrättsalliansen har ända sedan AstraZeneca tillkännagav sitt beslut om att lägga ner sina försöksdjursanläggningar erbjudit sig att ta hand om de försöksdjur som varit berörda. Mängder av djurvänner med stor kunskap kring hundar har hört av sig för att erbjuda [hundarna] kärleksfulla hem, men AstraZeneca vägrar konsekvent att ge hundarna chansen till nya liv för Djurrättsalliansens kampanj.

Astra Zeneca informerar på sin sida om avvecklingen av deras kennel samt skriver om djurförsök att: ”Användningen av djur är strikt reglerad av myndigheterna och djurförsök får inte genomföras utan att en djurförsöksetisk nämnd har gett sitt godkännande. En grundläggande regel inom den medicinska forskningen är att djurförsök inte får genomföras om det finns alternativa, djurfria metoder. Därför måste en forskare som ansöker om att få göra ett djurförsök visa att det inte finns andra metoder som kan användas för att nå fram till samma resultat.”

Mer om djurförsök med hundar.

2 svar till “Djurförsökshundar flyttas efter kennelstängning.

  1. Ping: Djurförsök i Göteborg – petition mot | Hundcoachen Seth Sjöblom

  2. Ping: Om djurförsök med hundar. | Seth Sjöblom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s