Vem bestämmer hemma – familjen eller hunden


I skrivandes stund så har Gunvald just fått ett stort märgben på golvet och jag och min sambo är upptagna med att skriva på bloggen. Gunvald tar benet och går och lägger sig hos min sambo vid hennes fötter med benet, så fort hon rör sig så morrar han och försöker att visa henne att: Nu är det jag som är ägare av benet – och håll dig på din plats.

Han lämnar benet ett tag och kommer över till min sida av bordet och vill gosa, men har koll på benet som ligger nära min sambo. Så fort hon skall gå ifrån bordet och förbi Gunvald så låter han som ett gammalt lejon, som att säga: Det här är mitt byte, passa dig för att röra det.

Men min sambo är cool, kan bara gå förbi honom, han morrar, men han gör inget. Han låter värre än det är.

En liten hund i en stor kropp som accepterar att jag till slut går fram till honom och tar av honom benet utan någon som helst protest. Tar benet ut benet och Gunvald  i hallen där han nu ostört ligger och gnager på benet.

Ledarskapet mellan mig och Gunvald finns det inga som helst frågetecken runt, men han försöker fortfarande i bland att stå över min sambo i denna typ av situationer – och då måste jag visa honom att det inte är okej och instruera min sambo hur hon skall agera i situationen.

Hur reagerar din hund om du lägger ett märgben på golvet, kan alla i familjen gå och ta det av hunden utan protest från hunden?

Det skall funka så att hunden är lägst i rang i familjen utan att må dåligt av det, hunden kan få något av en familjemedlem men den äger det inte och kan bli av med  det när någon i familjen vill det.

Viktigt ledarskap i flocken.

mvh
/Seth

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s