Valpsmugglare kastar hundarna från bilen.


 Gästinlägg om valpsmuggling – en skamlig handel:
Min väninna och hennes man åkte till Tyskland över helgen. När dom åkte hem så blev dom stannade i tullen, dom hade sin hund med sej. Det här blir dyrt sa tullarn – det kostar 4000 tusen.
Nä sa min vän jag tror inte det – så tog hon fram sina papper på sin hund. Tänk om alla skötte sej lika bra sa tullaren! Sen hade dom ett väldigt långt samtal.
Tullaren berättade att när valpsmugglare blir tagna så måste dom dels visa intyg,  eller betala 4000 tusen kronor styck per valp – eller så blir dom ombedda att åka tillbaka.
Han berättade då att han varit med om att de hade valparna i en kartong och killen i bilen öppnade dörren och själpte ut kartongen med valparna! 
Dom flesta valparna blev överkörda, en del sprang och gömde sej. Men det var som tullaren sa – dom överlever ju inte många dagar, dom svälter och dör långsamt.
Är det dom här hjärtlösa råa djurplågarna vi vill gynna? Är det så här vi vill behandla dom små liven?! Dessutom riskerar ju vi att få in många andra sjukdomar som vi inte än så länge har här, som rabies, dvärgbandmask m.m. År 2011 gjorde tullen gripande av 588 stycken valpsmugglare. Då kan ni tänka er mörkertalet som klarar sej.
Nä upp till kamp nu, vi måste hjälpas åt! KÖP INGA HUNDAR som inte har klara papper – och framför allt begär att få träffa tiken och hanen till valparna så minimerar ni riskerna.

9 svar till “Valpsmugglare kastar hundarna från bilen.

 1. Ping: Samme hundtjuv aktiv – efter tre år | Hundcoachen Seth Sjöblom

 2. Ping: Minst 26 smuggelhundar sålda – hur? | Hundcoachen Seth Sjöblom

 3. Ping: Money money – ta en bärs med jycken och gläns? | Hundcoachen Seth Sjöblom - Göteborg

 4. Ping: Smittovalpar i tiggarnas famnar? | Hundcoachen Seth Sjöblom - Göteborg

 5. Ping: Ett par typer av valpbedrägerier – antingen insmugglade eller hundar som inte finns. | Hundcoachen Seth Sjöblom - Göteborg

 6. Ping: Insmugglad valp med förfalskade intyg fick avlivas. | Seth Sjöblom

 7. Ping: Bloggkollega kämpar också mot Blockets hundannonser |

 8. Ping: Varnad om valpbedrägeriet. | Seth Sjöblom

 9. Ja herre gud ,efter vad tullarna berättade för oss så tog det mustern ur oss, vi sa knappt ett ord förrän vi närma oss hallandsåsen.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s