Vildmarksrecept


Hej
Efter all spännande läsning i väntan på mer besked så vill jag här dela med mig av ett fantastisk vildmarksrecept men jag förenklar det så att alla kan ha chansen att uppleva denna underbara delikatess.

Köp ett kilo skinkstek, en burk Dijonsenap och ett stort paket grovsalt.

Har ni egen mark eller trädgård, så gräver ni ett 40x40x40  hål i backen, fyll hållet med grillkol med råge. Tänd på och få en ordentlig glödbädd. Det går även med en VÄLDIGT stor grill.

Medans ni gör det så tar ni skinksteken och lägger den på en uppslagen dags/kvällstidning, bädda in steken med hela burken med dijonsenap, snåla inte! sen tar ni och öser hela steken med grovsalt packa på den så mycket ni kan runt om.

Linda tidningen runt steken, ta två tidningar till och linda runt så den blir riktigt täckt, ta ståltråd och bind ihop steken och tidningarna med.

Gräv ur ett hål i det glödande kolet, se till att det finns glödande kol i botten och ös sedan över resten av kolet över steken. Det behövs rejält med kol, eller om ni har björkved som får eldas och bli till kol.

Låt steken ligga i glödbädden ca 50-60 minuter, ta ur den, klipp bort ståltråden, ta försiktigt bort tidningarna, fram kommer en hård yta av salt och dijonsenap som ni kan knacka bort som ett skall då den fått svalna ett tag.

Bäst är att göra det en dag i förväg, klä av den och låt den svalna på ett svalt ställe, nästa dag (om ni kan hålla er så länge) skär upp den som rostbiff och avnjut med en kall öl. En kanonhöjdare !!!!

Jag kommer med fler roliga anpassade vildmarksrecept.

Bon appétit

/Seth

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s