Fejkannonsen om valpar slutade inte här.


För dig som inte följt denna tragiska historia så kan du börja här Ringde på en fejk-annons valpar
Hur konstigt det än må vara med de sms som jag skickade till mannen i Kamerun angående valparna så får jag senare ett nytt mejl från isabela.brudom@live.com, läs nedan:

Hello there , we have been waiting to read from you so that know what next to do . so if you guys have sent the money , then get back with the MTCN and the home address which the puppies shall be deliver at .

Nu kände jag att det var dax att sätta ner foten och ge dom lite äkta information om vad jag gjort och ge dom något att tänka på så jag svarade.

Hi
We have since long ago recognized  that this is fraud, now you have given us enough information so it has been reported to the Police and custom authorities and they have all information about you and therefor i recommend you to leave this kind of business in the future.

/Seth

Jag tror inte att det kommer att sluta här då jag har delgett polis, tull och blocket all information, samt att tullen faktiskt läser min blogg och följer mig på facebook i detta.

Vi får se vad som dyker upp och självklart kommer jag att skriva om händelseutvecklingen för att se vad som egentligen händer i ett sådant här fall.
Är våra myndigheter maktlösa då det gäller denna typ av bedrägeri på internet över landsgränser ? Hur hanterar Blocket m.fl  detta internt, vad är det som styr, pengarna för en annons eller ett liv i form av en valp.

En som var väldigt tydlig med vad han tyckte om detta var Magnus Lindegren, Sektionschef bedrägerisektionen, polisen Göteborg, han tyckte att jag skulle lägga ut hela deras mejlkonversation och alla uppgifter om dem på min blogg för att sprida budskapet.

mvh
Seth

9 svar till “Fejkannonsen om valpar slutade inte här.

 1. Nu har detta hänt mig, även från Kamerun.
  Detta bedrägeri påverkade min 8årige son och mig enormt när vi insåg att någon drivit med oss
  Hör gärna av dig för mer information. Detta är fruktansvärt
  Mvh Alisha

  Gilla

  • Hej Alisha! Vad oerhört trist, speciellt att din son blev lidande. De är helt samvetslösa. Du får gärna skriva om det som ett gästinlägg här! Det är viktigt att varna. Du kan vara anonym om du vill, så klart. Maila mig, bloggredaktören Victoria på victoria.q@live.com ?
   Mvh och kolla upp nästa hundköp och tänk att om det verkar billigt och de vill ha pengar innan ni sett valpen i hemmiljö så är det fejk.
   Victoria

   Gilla

 2. Ping: Smittovalpar i tiggarnas famnar? | Hundcoachen Seth Sjöblom - Göteborg

 3. Ping: Två typer av valpbedrägerier – antingen insmugglade eller hundar som inte finns. | Seth Sjöblom

 4. Ping: Insmugglad valp med förfalskade intyg fick avlivas. | Seth Sjöblom

 5. Eloge till dig som har tagit tag i detta!

  Önskar dig en skön kväll!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s