Gunvald Larsson hittar rånbyte.


Vi går varje dag en promenad på en väg som leder upp till Hundenheten hos Polisen där de har sitt träningsställe för sina hundar.

Det är en ganska smal väg med räcke på ena sidan och där vill gärna Gunvald gå och nosa då det förmodligen har gått många andra hundar där. Brukar vinka till dem som bor på äldreboendet nedanför slänten och de vinkar glatt tillbaka, för de har sett oss många gånger nu.

Den senaste tiden då vi gått där så har Gunvald varje gång stannat upp på ett och samma ställe och stått och vädrat, ibland med tassarna på räcket och ibland med huvudet under räcket. Jag har inte brytt mig så mycket om det utan fortsatt promenaden efter att han fått stå där en stund och nosat.

Men idag vägrade Gunvald att gå vidare och tittade igen på mig. Okej vad är det du ser sa jag och tittade extra noga denna gång. Under löven får jag helt plötsligt se något.. Så klart vart jag nyfiken, markerade platsen, gick hem och hämtade min sambo och bilen och åkte upp på samma plats – med detektiven Gunvald Larsson som också fick följa med.

Jag fick ställa bilen där för att inte bli utsatt för andra bilar som kör förbi med hög hastighet. Min sambo klev över räcket ner i slänten, min fot funkar ju inte riktigt, särskilt inte på ojämna underlag och hon gick ner ett par meter i slänten. Till vår förvåning (inte Gunvalds) så tar min sambo upp en damväska och en plånbok bredvid som verkar ha dumpats av någon. Kan ni se väskan och den gröna plånboken?

Väskan innehöll bl a en kalender som visade att det inte var så länge sedan väskan slängts där, trots att fodret börjat mögla, samt flera säkerhetsnycklar och ett VästTrafik-kort. Pengar, ID-handlingar och eventuella bankkort var borta.

Vi ringde Tidpunkten på Västtrafik för att kolla om ägaren hade registrerat sitt åkkort – och ja. Men vi fick så klart inte reda på vem. Så imorgon när Polisstationen är öppen lämnar jag in Gunvalds fynd och polisen kommer förhoppningsvis hitta ägaren med Västtrafiks hjälp.

Gunvald Larsson är i dag belönad med ett ben och ser glad och förnöjd ut. Hädanefter skall jag alltid lyssna till min hund och ha ett öppet sinne, precis som dom har. Gunvald Larsson – med rätt att nosa.

Och ytterligare ett roande inlägg om brottsbekämparen, vår rottis Gunvald, när HANS bil fick tjuvbesök på Allum.

mvh
/Seth

3 svar till “Gunvald Larsson hittar rånbyte.

  1. Ping: Gunvald Lasson – en hund med känsla för att lösa brott | Hundcoachen Seth Sjöblom - Göteborg

  2. Ping: Lättsammare blogginlägg utvalda av redaktionen. | Seth Sjöblom

  3. Ping: Hund hittar rånbyte |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s