Skönt att ha rätt angående Brunnsparken


”Besiktningen visade att hunden saknade lydnad och att skötseln av den inte var tillfredsställande, säger Anders Averby, jurist vid polismyndigheten. Innan februari ska hundägaren därför ha genomgått en dressyr- och lydnadskurs och intyga att hon fått ordning på sin rottweiler. Hunden måste dessutom bära munkorg och hållas kopplad med sele. Alternativt vistas inom betryggande inhägnad.” skriver GP.

Det var ju bra att polisen kom fram till samma sak som jag, det vet ni som läst hela mitt blogginlägg: Analys av hundattacken och inte bara kortversionen i GP.

Hunden vart mentaltestad och ägaren fick restriktioner om munkorg på hunden och måste genomgå lydnadskurs. BRA ! För hade den visat upp ett felbeteende där ägaren hade haft kontroll och testledaren hade sett att det var hundens felbeteende, så hade hunden blivit avlivad. Sådana instabila hundar ska eller kan vi inte ha i samhället.

Polisen agerar i detta fall helt rätt som kräver att ägaren skall genomgå lydnadskurs och att hunden under tiden skall bära munkorg – och så klart vara kopplad.

Vill avsluta med att det känns skönt att hunden gick att rädda tack vare polisens agerande och åtgärder då ägaren brustit så allvarligt i sitt ägarskap.

Men vare sig med lydnad eller ej så kan detta hända då det dyker upp en situation där hundars jaktinstinkt triggas  av t.ex ett skrikande barn eller liknande och därför är det viktigt att ha sin hund kopplad på offentliga platser samt hålla uppsikt över vad som händer omkring så man kan förebygga. Inte låta hunden vandra fritt med slakt koppel medan man själv gör annat.

Varför jag tycker det är skönt att ha rätt angående attacken i brunnsparken är inte för att en del dömt mig när de bara läst det korta uttalandet som GP tog med utav en lång telefonintervju med mig.

Eftersom vi inte hade en bild av vad som föregick attacken så visar ju polisens mentaltest att det var en brist hos handhavarens hundkunskap och polisen kräver inte munkorg på en hund utan anledning.

Jag har själv haft rottweilers i 15 år och tycker att det är en underbar ras – om man förstår den och kan hantera den på rätt sätt, så självklart är jag glad att detta kan leda till att hunden får det bra och blir trygg hos sin ägare.

Hoppas att nu pojken får samma hjälp och engagemang för att komma vidare utan rädsla för hundar och även hans fyraårige syskon som enligt familjen fortfarande är hes efter att ha skrikit i panik av att se sin storebror bli attackerad.

Hundar och människor i harmonisk samspel är det enda som fungerar och det kräver att ägarna har kontroll över sin hund.

//Har ni några ytterligare frågor så maila sethsjoblom@gmail.com så ska jag svara så gott jag kan.

Mvh Seth

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s