Dante behöver ett nytt hem.


kontakta Tatjana på tel.0708310710 om ni tror ni har en lösning för Dante.

Dante är en exceptionell hund. En mjuk, överintelligent, samarbetsvillig och social hund, som älskar att vara med och att använda både kropp och hjärna.
Hans inlärningsförmåga är frapperande och han är i sitt esse när han får en uppgift. Den tar han på största allvar och många gånger behöver man inte ens säga vad man har tänkt sig utan han vet, och han löser uppgiften innan man ens har hunnit att öppna munnen.Alla kommandon sitter i ryggmärgen. Första gången jag var ute och gick med honom satte han efter en katt. Jag ropade ”Hit, Dante!” Snabbt som blixten vände han och kom tillbaks. När jag var ute med honom för några veckor sedan satte han efter ett fullvuxet rådjur och det var likadant då. Han kom tillbaks vid första inkallningen.

Mina promenader med Dante har för det mesta varit 3 timmar långa och jag har vid alla tillfällen haft honom lös på stigarna där vi har gått. Och han har vid alla tillfällen uppfört sig exemplariskt både vid möten med andra hundar och människor.
Jag vet inte hur många främlingar som har berömt honom för hans mjuka och diskreta framtoning. Han har alltid hållit sig nära mig och han har aldrig gjort några avstickare och försvunnit spårlöst. Aldrig. Han är ute och går med mig och det är främst mig han fokuserar på att kommunicera och umgås med. Så, ni kan tänka er vilket nöje han gör promenaderna till.
Han är dock inte speciellt intresserad av att leka med andra hundar och när mindre hundar (det händer nästan alltid) har försökt att mopsa upp sig mot honom har han mest tagit på sig ett och-vad-gastar-du-om-uttryck i ansiktet. Vid sådana hundmöten är det omöjligt att hålla sig för skratt. Han är cool, Dante. Trygg i sig själv och självsäker.

Han fullkomligt älskar att simma och springa efter pinnar. Så fort han ser vatten kastar han sig i hämningslöst och han rör sig snabbt och elegant i vattnet.
Han är även bra på att hålla reda på saker. Hittar han en pinne som han gillar, så ser han till att ha med sig den under hela promenaden oavsett vad annat vi hittar på. Vår andra promenad tillsammans hittade han en pinne och vid ett tillfälle, när han hade lagt ifrån sig den och vi var på väg att gå så kom jag på mig själv att viska (det var mer en tanke än en viskning) ”Ska du ta med pinnen?” Jag kommer ihåg att jag fick ögonkontakt med honom där han stod lutad över pinnen och det räckte för att han skulle förstå vad jag menade. Pinnen hade han med sig hem.

Ibland gör han saker för att han han vill säga ”Titta vad duktig jag är! Titta vad jag kan!” och det händer oftast när han ser något att hoppa upp- eller balansera på. Så många gånger som mitt ansikte har förvandlats till en banan när han har sett en eller två riktigt höga stenar bredvid varandra, och han har hoppat upp och ner på dem. Stenar som jag dessutom trott var för höga för hans ålder och ras. Han är väldigt smidig i kroppen.

Han har också visat att han kan överbrygga sin rädsla. Vi var på väg uppför trapporna på Liljeholmsbron och ju högre upp vi kom ju obehagligare tyckte Dante att det var. Jag hade bestämt mig för att vi skulle uppför trapporna, så vi fortsatte. Han stretade inte emot däremot började han nästan krypa uppför. Jag berömde honom precis hela tiden och han fixade det galant. Alltså, jag bubblade av stolhet och glädje när vi kom upp. Hoppas Dante också gjorde det.

Dante har haft tur i det genetiska lotteriet och han har en husse och en matte som har satsat massor av tid på honom. Det är tydligt.
Att som hundägare inte ta tillvara på Dantes enorma potential vore sorgligt. Det här är en hund som får en att undra om det finns någon gräns för vad han kan lära sig. Det i kombination med att han är en innerlig och trofast vän, som aldrig viker ifrån ens sida gör honom till en av de mest älskvärda varelser jag har träffat.
Dante är kärlek. På riktigt.

för mer information om dante kontakta Tatjana på tel.0708310710

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s