Idag vart jag uppringd av GP (Göteborgsposten) för intervju om en otäck hundattack.


 Min längre analys om angreppet på pojken här.

17 svar till “Idag vart jag uppringd av GP (Göteborgsposten) för intervju om en otäck hundattack.

 1. Ping: Press-citat taget ur sitt sammanhang svartmålade Seth | Seth Sjöblom

 2. Ping: Rottisen från Brunnsparken behöver mer än lydnadsträning |

 3. Ping: Skönt att ha rätt angående Brunnsparken | Seth Sjöblom

 4. Ping: Som veckans kommunprofil. | Seth Sjöblom

 5. Ping: Analys av hundattacken. | Seth Sjöblom

 6. och du ska vara mentor? herregud. din jävla idiot.

  Gilla

 7. Hej!
  Jag undrar hur du kommer till den slutsatsen. För mig ser det ut som hunden svarar upp på en social kamp. Dock verkar inte hunden ha fått lära sig vilka regler som gäller för detta utan tror att det är okej att utöva kamp på detta sätt. Tittar man vidare in i filmen när dom får tag i hunden och lyfter bort den så slickar hunden sig om munnen troligen i ett försök att visa sig underlägsen.

  Håller också med dig att det hade varit intressant vad som hade hänt innan. Har barnet sprungit, lekt med något eller på något annat sätt gjort att hunden uppfattat det som en invit till kamp.

  Självklart är det inte acceptabelt att en hund får göra såhär. Staden är mer människornas plats och man ska inte gå och vara rädd för vad exempelvis en hund kan göra. Felet här är troligen en kampglad hund(vilket är positivt när man vill arbeta och träna med hunden då kampen fungerar som belöning) kombinerat med en allt för lös uppfostran om vilka regler som gäller.

  Håller med Beca, hunden borde testas innan den lämnas tillbaka eller omhändertas om ägaren visar sig vara olämplig.

  Gilla

  • Hej. Eftersom GP inte kunde ta med allt jag sa, så läs här den fullständiga analysen som jag berättade för journalisten: https://sethsjoblom.com/2012/10/11/analys-av-hundattacken/

   /Mvh Seth

   Hej igen Ninja
   Har läst om ditt mejl då det var hektiskt igår och jag såg nu att du uppfattade det som att hunden slickade sig om munnen för att visa undergivenhet.
   Hunden vart hårt hållen om halsen och slickade sig nog därav runt munnen efter att greppet släppts, en hund som visar undergivenhet visar det mycket tydligare i hela sitt kroppsspråk enligt min mening.

   mvh
   /Seth

   Gilla

  • Hej!
   Ja det är självklart svårt att avgöra men det är en väldigt dominant handling att lyfta upp hunden på det sättet. Antagligen kan hunden svara upp och gå till attack mot den som gör så, eller som jag tolkar det i detta fallet slickar sig om munnen för att visa undergivenhet/lugnande signal.

   Självklart kan det också vara efter att ha varit strypt får hunden luft och slickar sig därför. Eller så kände hunden helt enkelt för att slicka sig om munnen:)

   Och jag är medveten om att det finns många signaler för undergivenhet, undvika blick, sänkt svans, vinkel på öron bara för att nämna några.

   Tyvärr kommer nog vi aldrig få veta varför. Hunden ska nu mentaltestas av polisen och framförallt kommer pojken få terapi för att bota eventuell hundrädsla. Det hoppas jag blir bra för alla inblandade:)

   Gilla

 8. Hej! Blir väldigt förvirrad över din kommentar att hunden absolut bör avlivas?? Innan så har du stått för dessa orden ”Jag tycker att hunden är värd att man tar till kvalificerad hjälp innan man beslutar om avlivning. ” Vad hände där????

  Gilla

 9. Jag blev CHOCKAD av att läsa att en person som dessutom jobbar med problemhundar, anser att denna rottis ska avlivas. Efter att ha tittat på ett filmklipp av händelsen, hur kan du göra denna bedömning? Ganska oseriöst, anser jag.

  Gilla

 10. Ping: Rottweilern i Göteborg borde avlivas |

 11. Avliva hunden är inget man behöver göra, låt den komma till någon som kan ta hand om rasen. Okej om man ser vidion så visar hunden ingen agg, han varken morrar,skäller eller ser det som lek. Så det är något fel på hunden!
  Men jag tror att detta kan fixas.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s