Att gå in i en rastgård


I dag var jag och en bekant i en hundrastgård i Göteborg, min rottweilerhane  Gunvald och en större tik som sprang runt och lekte så tuvorna for runt.

Plötsligt utan förvarning så öppnas grinden och utanför står en medelålders man med en liten 4 månaders tik valp.

Gunvald stod kvar vid staketet men tiken sprang rakt ut genom grinden och ville självklart checka av den lilla krabaten som skulle komma in, jag och min vän tog 5 jättekliv för att få koll på läget. Jag ropade åt mannen att stänga grinden, men han reagerade inte inför situationen och vi tog in vår tik och stängde grinden framför mannen.

Jag frågade varför han inte uppmärksammade oss innan han skulle kliva in och jag fick svaret ”men det står ju på skylten att i dag vid den här tiden så var det lek för små hundar”

Jag förklarade att vi inte sett detta och frågade om han tyckte att våra hundar såg små ut ? Och att även små hundar som är i en rastgård kan göra utfall.

Nu skedde ingen incident, men jag förklarade att man alltid skall fråga innan man skall in i en rasthage med andra hundar med tanke på säkerheten för sin egen och andras hundar.

Jag sa till honom att givetvis lämnar vi rastgården så att hans valp får springa av sig och så lämnade vi denna till synes förvirrade man.

Slutet gott !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s