Viktigt sätta stryphalsbandet rätt


Jag gör inte det här inlägget för att debattera om att använda eller inte använda strypkoppel, men däremot så vill jag klargöra hur ett strypkoppel skall sitta runt halsen på hunden för att inte skada.

Jag har träffat många som har strypkoppel, kätting eller annat material på sina hundar och man har helt enkelt vänt det fel och det resulterar i att det inte fungerar och kan orsaka skador. Det är faktiskt inte helt ovanligt.

Det är viktigt att halsbandet vänds rätt så att då man korrigerar hunden så skall strypkopplet strypa åt, men så fort du släpper efter så skall det glida ut och trycket försvinner från hundens hals. Strypkopplet måste ge efter så fort du lättar på det, annars ligger det fel.

Bilderna förutsätter att du har din hund på din vänstra sida.

När du sätter det fel som på bilden ovan så stryper det fortfarande när du släpper efter, speciellt om du använder ett stryphalsband av läder.

Att sätta upp halsbandet högt upp mot hundens öron är väldigt effektivt, men inget jag rekommenderar då hunden har ytliga nerver precis bakom öronen.

Använd strypkopplet/halsbandet rätt – och med förnuft.

Relaterat inlägg, mer om andra typer av hundhalsband som halti och halvstryp: Tipsen som räddar hundmöten.

6 svar till “Viktigt sätta stryphalsbandet rätt

 1. Reblogga detta på Hundcoachen Seth Sjöblom – Göteborg och kommenterade:

  Viktig information om hur ett stryphalsband ska sättas på.

  Gilla

 2. Ping: Tipsen som räddar hundmöten. | Seth Sjöblom

 3. Hej Beca
  Att vara flockledare innebär att det är du som bestämmer när och hur man skall leka , äta, sova, mm.. Du måste ta tag i den rollen som du har och bestämma över valpen och starta och avbryta leken när du vill. Du vet vad jag menar och använd din kunskap och var flockledare.

  Kram
  /Seth

  Gilla

 4. Det är vid lek, och hon vill få i gång mig. Men det går inte att ta stopp på om man inte ger henne en time out, och detta är jätte svårt när man är borta. kan inte ta med mig en grind överallt och tvinga andra att hon ska få ett rum för sig själv. Så finns det något jag kan göra för att träna bort detta?

  Gilla

 5. Hej Steh. Jag tänkte fråga hur jag ska få bort ett problem på min hund, jag har nys fått en liten Olde Englich Bulldoggie på 10 månader som har enormt mycket energi och det gillar vi, Men det är bara det att vissa stunder så får hon sådana utfall då hon bitter och bitter, och det går inte att få stopp på henne. Jag har dock bara haft henne i ca en månad så har inte hunnit träna så mycket. men känner att jag inte vet hur jag ska göra, Har ju haft min 9 rasiga blandis innan så vet hur man ska hantera energi, men detta är lite väl då mina armar inte mår bra mer. Tacksam för svar.. MVH Din förra Elev Beca

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s