Bryt problemhundsbeteende på rätt plats.


Din hund lever i nuet glöm aldrig det! Särskilt viktigt att tänka på vid korrigering av felaktiga beteenden. Om du ger en reprimand /bestraffning vid en viss plats – så kommer din hund att komma ihåg platsen och bestraffningen vid just denna plats där det hände.

Man måste använda reprimander vid viss beteendeträning, då belöningsmetoden inte alltid fungerar.

Exempel: Du vill lära din hund att inte jaga bilar för att den försöker rusa ut i vägen och det är livsfarligt. Men vid just det stället där den får en reprimand så kommer hunden att ha platsen kvar i minnet mer än vad själva reprimanden handlade om.

Så nästa gång du passerar samma ställe så är det med säkerhet att hunden vill bort från platsen.  Därför är det viktigt att du tränar sådant på en plats som den ej kan anknyta till det område som du och din hund är van att vistas i. Åk i väg till ett för dig och hunden okänt ställe och träna detta och när ni tränat kan du på hemmaplan korrigera hunden med ett lätt kommando  utan att hunden blir rädd.

Hunden ser i bilder och lever i nuet – låt den inte förknippa reprimanden med ert vanliga promenadstråk. Träna bort felbeteende på okänd plats så den kan ta till sig att handlingen är fel, utan att bli avogt inställd emot platsen.

Vissa felbeteenden måste tränas bort i hemmet eller hemmiljön men då kan det vara viktigt att använda sig av metoder som i stället för att ge en reprimand använda sig av belöningsmetoden.

Men jobbar man bort ett felbeteende med belöningar, som fungerade vid fallet igår i hundens hem – så blir inte hunden negativ. Därför kan man träna bort skällande vid dörren utan risk för att träningen blir fel. Men man kan inte belöna bort biljagande eller aggressiva utfall.

Det finns många fördelar med att hunden lever i nuet för den har en så positiv inställning. Men den ligger också före dig vilket du behöver ha insikt i och vara beredd på för att korrigera alla felaktiga beteenden och korrigera innan det händer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s