Möte med hundar i slottsskogens rastgård


Hej…ja,  tyvär hade jag ingen kamera idag heller då min iphone är stulen, men imorgon tar jag med mig stativet och videokameran som får filma det mötet som vi hade idag. Mycket kul att träffa riktigt hundfolk och deras duktiga hundar.

Gunvald umgicks med ca  7 hundar hälften hannar och hälften tikar alla på ett normalt sätt eftersom deras ägare är lugna och kunniga och Gunvald är också lika cool som dom och deras hundar.

En hane utmärkte sig då han var 8 månader, i könsmognad och ville rida på Gunvald. Gunvald som har växt upp i en mycket stor flock av huskies såg honom som ett orosmoment, umgås..men grabben ”RID INTE PÅ MIG” Gunvald fräste till ganska duktigt efter ett antal försök från den andra hanen.

De andra hanarna var lugna, fina och vana vid hundmöten, inga problem..härligt att se. Vill ni socialisera era hundar så skall ni komma dit.

fortsättning följer 🙂

Tack till dom dom duktiga hundägarna.

3 svar till “Möte med hundar i slottsskogens rastgård

 1. Vår Texas är inte socialiserad med andra hundar. När vi har varit på en hundrastgård är han väldigt dominant och rottismorrar. De andra hundarna går. Är det värt att vara i en hundgård för att socialisera eller ska man ta en promenad i slottskogen fast han har svårt att inte göra utfall ändå?

  Gilla

  • Hej Emelie
   Är det en rottis du har och hur gammal är han ?
   Har du haft hund förut och i så fall vilken ras ?
   Att låta honom vara med i rastgården i majorna är jättebra för hans socialisering och mellan kl 13.00-15.00 så har jag träffat jätteduktiga hundmänniskor som är där och jag tycker att du skall gå dit och prata med dem, förklara dit problem och se om du får släppa in honom med deras hundar. Jag vet ju inte hur din agerar, men är du osäker så kan du ju sätta på honom en munkorg och släppa in han för att undvika eventuella skador på andra hundar, men det är klart att du måste känna, visa och utstråla trygghet för din hund när du går in där med honom.
   Det gäller samma sak vid hundmöten var lugn och trygg och tillrättavisa honom vid mötet och se det som att det här skall bara fungera.
   Jag vet för lite om din hund för att kunna ge dig några direkta råd, men vill du så får du kontakta mig så kan vi se om jag kan hjälpa dig.
   mvh
   /Seth

   Gilla

  • Hej!

   Jag har berättar om Texas tidigare här i bloggen. Han är tre år och en blandning av schäfer och rottweiler. Han är otroligt dominant och vill ”bestämma” över oss och andra hundar.

   Med vänlig hälsning,
   Emelie

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s