Åskan går.


Min flickvän kom i eftermiddags in från altanen och frågade om jag tyckte att hon skulle stänga ner datorn och gå in när det började åska och blixtra trots att hon satt under ett stort parasoll och det inte regnade särskilt mycket. Hon hade verkligen ingen lust att avsluta eftersom hon satt och arbetade på nätet med viktiga saker för henne.

Jag är utbildad inom elektronik och data i olika länder och har varit ansvarig vid installationer av kärnkraftsverksdatorer. När jag hade svarat på hennes frågor – så stängde hon av allt och kom in. Och så stängde vi av modemet när åskan gick.

När jag bodde på fjället förlorade jag fem modem pga av åskan. För er som bor i tätbyggd i söder så är det ungefär lika okänt som fästingar varit för mig tidigare. För så långt upp i norr finns inga fästingar – ännu. Men fem modem rök på grund av blixtnedslag. De bara dog.

Jag berättade hur jag och min föredetta sambo kunde se blixtarna rulla in över bergen från Norge från vårt högt belägna hus. Genom dalen, mellan träden. Lika magiskt som att se norrskenet rulla in på samma sätt. Ett helt obeskrivligt naturfenomen.

Jo, men visst saknar jag vildmarken. Men jag är idag där jag vill vara just nu. Men det är bra att stänga av modem, även här i söder när åskan går.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s