Alaskan Malamutes attackerade kvinna.


Polarhundar av rasen Alaskan Malamute attackerade en kvinna som föll av sin häst som resulterade i svåra bitskador.

Jag har själv ägt många hundar av rasen Alaskan Malamute som är en av de större polara raserna. Deras jaktinstinkt är hög och de kan visa tecken på hög aggressivitet mot andra hundar.

I min mening så faller hela ansvaret på ägaren som ej hade dessa hundar kopplade då jaktinstinkten är så hög som den är och deras överlevnadsdrift vad gäller att fälla ett byte tar över i en sån situation som här uppstod.

En Alaskan Malamute är normalt en mycket social hundras med människor och jag har aldrig varit med om att den typen av hund har visat aggressivitet mot en människa under kontrollerade former. Men då den kommer lös i flock så blir den genast ett jagande djur som vill fälla ett byte, en instinktiv drift som är nedärvd genetiskt.

Att den i det här fallet attackerade kvinnan var med all sannolikhet för att hon föll av och hon blev en del av det jagade bytet som var hästarna.

Att hundar attackerar djur är inte ovanligt, men att dom släpper bytesdjuret och ger sig på en människa ser jag som ovanligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s