Varning för hundtävling.


Har du Sveriges charmigaste hund? Grattis. Men skicka inte in foto på den till tävlingen som dyker upp i facebooks reklamspalt.

Din mailinkorg och mobil kommer med stor sannolikhet att spammas mer än du kan ana.

Internetspecialisten Nikke Lindqvist förklarar mer här på bloggen Nikke Index: Sveriges charmigaste hund (med porrspam i pipeline) om det finstilta i avtalen för att få delta i fototävlingen.

Sveriges fulaste hundtävling?

2 svar till “Varning för hundtävling.

 1. Hej, jag förstår inte riktigt. Vem är det som blir lurad? Det står ju klart och tydligt i villkoren. Samt att det första jag kan läsa är detta:

  Syftet med tävlingen är att du får information om våra samarbetspartners produkter och får deras nyhetsbrev. I undersökningen kommer du att få frågor ifrån våra samarbetspartners och om du är i målgruppen kan du även bli kontaktad per telefon för att få veta mer om deras nya och spännande erbjudanden. När du deltar i tävlingen är du med i EuroAds tävling där en person vinner ett presentkort till en valfri djuraffär till ett värde av 1.000 kr. För mer info – läs tävlingsvillkoren.

  Så jag tycker inte det handlar om att lura någon, den som deltar har ju allt svart på vitt. Att läsa villkoren, att inte skriva under något utan att läsa igenom detta lärde min mamma mig redan som liten.

  Jag har själv deltagit i denna och mängder av dessa tävlingar och kan säga som så. Visst, jag får mail från 3-4 företag (om jag nu väljer att mottaga dessa, det finns alternativ att klicka av dessa och då får jag dom inte). Och det kan vara några som ringer, max tre företag. Om man inte vill att dom ska ringa igen går det ju bra att säga det till dom som ringer, så ringer dom inte igen.

  Så jag tycker så här… det är helt ok att delta, ingen fara alls.

  Ha det bra!

  Gilla

 2. Kanon! Bra uppmärksammat, det är fan inte klokt att det ska behöva vara så att man måste luras till såna saker, och dom vet vilken väg dom ska gå för att få människor att ingå avtal. USCH!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s