Låt hunden vara hund – enligt dess behov


Jordbruksverket i Sverige förbjuder att man exempelvis tar hål i öronen och sätter örhängen på sina hundar, eller förändrar utseendet på hund eller katt. Där tas kupering upp som exempel. Jordbruksverket nämner inte specifikt färgning av djuren. Kanske för att det känns så otroligt främmande för svenska djurägare att ens komma på tanken? Men det kanske inte dröjer?

En trend i Kina är att färga pälsen på sina hundar så att de ser ut som vilda djur. Hundarna har inget egenvärde. Det de kan lära sina ägare är helt underprioriterat. Djurens enda roll är att finnas för människans behov, vilja och humor. Som själlösa accessoarer.

I Japan USA och andras länder går det geschäft i skönhetssalonger där hundarna färgas, kanske för att matcha ägarens utstyrsel? Man kan få råd på en engelskspråkig blogg om hur man gör och vilken typ av färger man ska använda. Har man så tråkigt kanske man ska börja med aktiviteter med sin hund?

Japaner i storstäderna lever trångt och jobbar mycket. Såg en dokumentär om att familjens hund kan ha balkongen som enda rastningsplats under dagen och den också tvingas bajsa och kissa.

Hunden får säkert mycket uppmärksamhet när den ser så speciell ut – som ett smycke. Hundar är som bekant känsliga. Hur uppfattar den själv sättet den blir behandlad som en sådan ”rolig ha-ha-grej” och hur bemöts den av andra hundar. Blir hunden förvirrad och påverkas den på något sätt mentalt?

Att modifiera hundens utseende är aldrig för hundens egen skull. Det är alltid fel att använda någon som inte kan säga ifrån – bara för att boosta sig själv. Och man verkar ha lite för tråkigt i livet.

Låt hunden vara hund!

/Mvh Victoria bloggred

3 svar till “Låt hunden vara hund – enligt dess behov

  1. Ping: Förbud mot stympning av djur – utland | Hundcoachen Seth Sjöblom - Göteborg

  2. Ping: Hundar att skratta åt? | Hundcoachen Seth Sjöblom - Göteborg

  3. Ping: Hund som accessoar. | Seth Sjöblom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s