Diplomerad Ekoturismverksamhet.


När jag och min före detta sambo Gittan Jonsson drev vildmarksturismverksamhet i området Fulufjällets Nationalpark i norra Dalarna erbjöd vi både hundspannsäventyr, islandshästturer och även ibland utflykter med snöskotrar.

Lite foton från livet på fjället.

För att kunna hålla turismverksamhet för tio slädhundturister per utflykt igång, och även delta i hundspannstävlingar startade vi en kennel för att få fram bra draghundar. Våra gamla hundar finns nu runtom i Sverige och Danmark och det har gått bra för dem. Men det är inte utan att jag, Gittan och min hund Gunvald saknar vår gamla flock. Vi får något särskilt längtansfullt i blicken när vi ser huskeys och malamuter.. Gunvald är ju fostrad av våra polarhundar i flock.

Ekoturismföreningen publicerade en Ekoturismskola där de 2008 intervjuade mig, Seth Sjöblom om hundpannverksamhet: Hundspann – en draghjälp för turismen. Vår kennel Cold Feet blev kvalitetsgodkänd av Ekoturismföreningen och mer om oss här.

Ekoturism: Att ge skyddsvärd natur ekonomiskt värde och vårda den naturen man besöker och stärka natur -och kulturskydd och värna lokalbefolkningens välmående. The International Ecotourism Society finns runt om i världen. Naturens Bästa tipsar om ett urval av de nuvarande bästa naturresorna i Sverige.

På Vildmarksmässan 2006 delade dåvarande statsrådet Ulrica Messing ut prestigefyllda Naturens Bästa-diplom till åtta vildmarks-turismarrangörer, däribland mig och  Birgitta/Gittan. Vi fick utmärkelsen några gånger och det var viktigt för oss.

foto-stefan-rosengren

”- En kvalitetsmärkning som sporrar och förädlar svensk naturturism är en metod för att utveckla hela resenäringen. Här har Naturens Bästa gjort en viktig insats genom att stimulera fram flera attraktiva spetsprodukter. Arrangemang som är med och lyfter fram bygder, regioner eller hela landet, och skapar arbetstillfällen samtidigt som naturskyddet stärks.

Naturens Bästas senaste initiativ att koppla samman ekoturismen med näringens tunga aktörer inom mötesindustrin, persontransporter och logi hoppas jag kan stärka svensk konkurrenskraft och lyfta fram Sverige som ett spännande resmål”, avslutade Ulrica Messing.

9 svar till “Diplomerad Ekoturismverksamhet.

  1. Ping: Seths kamp för naturhållbar vildmarksturism | Hundcoachen Seth Sjöblom

  2. Ping: Ifrågasätt gärna Seths hundkompetens | Hundcoachen Seth Sjöblom - Göteborg

  3. Ping: Kanske enkel lösning med rätt undersökning | Hundcoachen Seth Sjöblom - Göteborg

  4. Ping: Om Seths generationslevande polarhundar | Hundcoachen Seth Sjöblom - Göteborg

  5. Ping: Elitdraghundar i sommarvila | Hundcoachen Seth Sjöblom - Göteborg

  6. Ping: Elitdraghundar i sommarvila – ganska okänt | Hundcoachen Seth Sjöblom - Göteborg

  7. Ping: Seths överlevnadskurser utmanade både polis och försvarsmakt | Hundcoachen Seth Sjöblom - Göteborg

  8. Ping: Weightpulling och draghundar – Seth har kunskapen | Hundcoachen Seth Sjöblom - Göteborg

  9. Ping: Mitt liv på fjället – foton. | Seth Sjöblom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s