Rastgårdar att släppa sin hund.


Det är viktigt att hundar får rasa av sig och springa fritt. Träffa lite kompisar kanske. Det finns några hundrastgårdar med stängsel omkring i Göteborg med omnejd.

Sex stycken hundrastgårdar skriver Göteborgs kommun att de har. Tyvärr är kommunens information inte heltäckande.  Göteborgs kommun har angivit Angered och Lundby, på Norra Hisingen, Askim-Frölunda-Högsbo, Majorna/Linné och i Västra Göteborg.

Men med på kommunens hundrastgårdslista finns inte Gamlestadens hundrastgård vid spårvagnshållplatsen, som startades via gårdsföreningen Hundbitens initativ med hjälp av hyresvärden Poseidon, Hyresgästföreningen, Fastighetsägarna Gamlestaden, Park och -Naturförvaltningen i Göteborgs kommun. Tyvärr är Gamlestadens rastgård under ombyggnad och det är ovisst när stängslet är på plats igen. Annars finns lektimmar för stora hundar onsdagar kl. 19.00 och söndagar kl. 13.00. För små hundar gäller torsdagar kl. 19.00 och söndagar kl. 15.00. De har en facebooksida som kallas ”Hundbiten”.

Kortedalas hundrastplats vid Allhelgonakyrkan i Kortedala är mycket fin.

Mycket fin! Naturnära, stor yta, högt stängsel och rent och fint (för det mesta) med bänkar att sitta på, lite träd. OBS: Det finns tre grindar – så se till att alla är stängda innan du släpper hunden. En mot bilparkeringen, och längst in till vänster mot spårvagnshållplatsen och en strax bredvid ovanför bergshällen mot skogen.

Och den fina hundrastgården i Kålltorp som har en förening som heter Hundar i Kålltorp. De har kurser och aktiviteter, som Agilityträning.

Den hittade jag via google på en privat blogg om Hundrastgårdar i Göteborg. Berömvärt intiativ. För det är praktiskt för hundägare att veta var, svårare att gissa. Tydligen har Mölndal har hela sju rastgårdar(!) säger ovan länkade Hundrastgårdsblogg.

I Partille har jag hittat en hundrastgård, i Björndammen, snett ned över vägen från Värmeverket. Men stängslet är midjehögt vilket min hund lätt hoppar över om han vill hälsa på en hund utanför. Dessutom verkar hundägarna tro att det är en hundtoalett, det går knappt att släppa sin hund där för alla avföringshögar.

Googlesöker man på ställen att släppa sin hund får man vara noga att använda rätt sökord, inte skriva inhägnad hundrastplats exempelvis. Hundrastgård får fler sökträffar.

Det är Park -och naturförvaltningen som ansvarar för dem i Göteborgs kommun och ser till dem. Men alla hundägare ska själva plocka upp avföringen som deras hund lämnar, som vanligt(!?).

Att tänka på innan du släpper in din hund på en hundrastgård:
Den ska vara frisk, vaccinerad. Ha hundförsäkring, så klart. Är det redan hundar inom inhägnaden ska du fråga om det går bra att du släpper in din hund samtidigt. Gärna låta dem hälsa kopplade innan. Du släpper lös din hund på eget ansvar, skriver också Göteborgs kommun. Plocka upp efter hunden och släng allt skräp i soptunnorna som finns. Rastgården ska hållas ren, inte vara full av bajs. Det är ju ingen toalett utan en lekhage!

Har ni tips på andra hundrastgårdar som missats i och kommunerna runt Göteborg? Skriv en kommentar här nedanför.

Annars vill ju bloggen Hundrastgårdar i Göteborg också gärna länka till andra hundrastgårdslänkar i landet, maila då dit.

Och sprid infon.
Vi vill springa, hoppa och nosa!

8 svar till “Rastgårdar att släppa sin hund.

 1. Ping: Fler hundinhägnader & en rastgårds-app! | Seth Sjöblom

 2. Ping: Hundrasthagen i Partille är inte trygg! |

 3. Ping: Hundrasthagen i Partille är inte trygg! | Seth Sjöblom

 4. Hej, Ett hundmöte skulle vara toppen. Jag har försökt utläsa från den kartan förr, men ska jag vara helt ärlig vet jag inte ens åt vilket håll jag ska titta.
  Mvh MIchaela

  Gilla

  • Hej..Mejla mig dina kontaktuppgifter som telefon, mm, har du bil ?
   Jag kan förklara för dig hur du tar dig ditt även lätt med spårvagn.
   mvh
   /Seth

   Gilla

 5. Ping: Gunvald på grönbete. | Seth Sjöbloms blogg fd. "vara hund"

 6. Hejsan!
  Var väldigt trevligt att träffa dig och fina Gunvald idag, verkade som om Roi tyckte det var kul han med.
  Jag har länge försökt hitta till hundrastgården i Kålltorp, och andra som jag hört är bra, men det verkar inte som någon kan förklara var de ligger för en som inte kommer från Göteborg ursprungligen. Finns det ngn möjlighet att du kan förklara vart man kan ta sig? Förutom den vid Allhelgonakyrkan som jag uppenbarligen hittat 😉 Superbra blogg!
  mvh Michaela och ”labradoren” Roi

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s