Hundar och stress


Jag kom just på en fråga som jag fick från en kille som jag tänkte dela med mig av till er. Han frågade mig varför hans hund ibland satt sig ner med ryggen vänd mot honom när han te.x. var på en mässa eller liknande och ägaren tittade intresserat på exempelvis ett uppträdande av folk eller djur. Han verkade liksom orolig !
Hundar lever i nuet och det är i nuet som du kan lära dig att kommunicera och korrigera  din hund, men varför just detta beteende ?

Hunden ifråga är av någon anledning stressad och därför vänder den ryggen till för att stressa av och slippa se  det som upprör den. Detta är ett vanligt beteende hos hundar som du kan ta nytta av och då det händer så vet du vad du kan träna hunden för i denna situation.

mvh
Seth

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s