Rottweiler och dålig leksak


Gunvald fick vad som skulle vara ”en oförstörbar” leksak, som man fyller med godis och han sen kan spela tassboll med, så det ramlar ur godis. Undvik dessa leksaker som inte är smälta i ett stycke och inte håller materialstandarden! Du måste hålla koll på det själv, beroende på din hunds bitkraft.


Efter ca 30 minuter så tyckte Gunvald att godiset ramlade ut för långsamt och tog saken i egen mun och då blev det så här – och grejen slängd.

Sönderbiten, demolerad och tömd! Det hade kunnat bli farligt om han svalt plastbitar, så jag är glad att jag var med och höll koll.

Gör alltid det speciellt med nya hundleksaker!

Det är bättre med tuggben och märgben tycker Gunvald!

Mch Seth Sjöbloms blogg

7 svar till “Rottweiler och dålig leksak

 1. Ping: Leksaker som håller för starka käftar + film | Hundcoachen Seth Sjöblom - Göteborg

 2. Ping: Udda ätvanor hos hundar. | Seth Sjöblom

 3. På Djurmagazinet i Jönköping finns dessa bollarna som har samma funktion http://www.dogz.se/product-view.asp?catid=31000&prodid=2237&ref=%2Fproduct-view.asp%3Fprodid%3D989
  Jag har en bollätande amtaff tik som fortfarande inte lyckats tugga sönder sin sån boll efter 1år och då är hon duktig på att tugga sönder saker som tex extreem Kong bollen mm. Borde finnas i djurbutiker i Göteborg med.

  Gilla

 4. Kaxpelle 🙂

  Gilla

 5. ja när han är pigg ja….men det verkar ju vara där felet sitter gammal man gör så gott han kan…el,? 😉

  Gilla

 6. 30min? är Gunvald gammal och slö? 😛 köpte en typ sån där aktiveringsboll till en APBT tik vi har hand om just nu, kom hem stoppade i lite godis och lät hon leka……i ca 2min sen var den tom och kunde ej längre klassas som en boll. hon tyckte den var jätte rolig att leka med men tydligen så var den feltillverkad enligt henne för godiset kom inte ut fort nog så hon la sig ner höll fast den med framtassarna och sen helt enkelt bet hål i bollen och tuggade upp ett eget hål som var större….och tänka sig hon hade rätt, godiset ramlade ut direkt;) sen att det kommer bli löjligt dyrt att aktivera henne med liknande saker om man måste köpa en ny varje det är ju en annan sak…..

  Stay safe //Mattias, ”Punish the deed! NOT the breed!”

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s