Skitbeteende.


Det här är ett initiativ jag vill se mer av. En liten reklamsponsrad tavla med hundbajspåsar från TicPac. Skitbra!


När man skaffar hund åtar man sig också många ansvar. Att se till att hunden får sina vaccineringar och annan hälsovård och håller sig med hundbajspåsar som man använder varje gång.

Samt att man håller hunden kopplad och under kontroll så att inte hundrädda drabbas eller hunden springer fram till en annan hund hur som helst. Man vet aldrig hur en annan hund reagerar, där gäller strikt hundägaransvar, man blir ersättningsskyldig om det inträffar något. Att låta bli att betala försäkring för hunden, det kan kosta mycket, inte bara av veterninärvård, utan även om ens kopplade hund blir anfallen och bara försvarar sig.

Och så bör man ju självklart lägga ansträngning på att fostra hunden så att den fungerar socialt med både människor och andra hundar.

Samt plockar upp hundbajset så folk och andra hundar slipper trampa i det – även när ingen ser en. Och det som göms i snö – kommer fram i tö. Inte så trevligt när vårvärmen ligger på och fryst avföring börjar tina.

Är man hundvän är man väl mån om att inte försämra hundars anseende i sitt grannskap – eller?

2 svar till “Skitbeteende.

  1. Ping: Tankar om rastningen – kåseri om skit | Hundcoachen Seth Sjöblom

  2. ja när det gäller att ta upp efter sin hund håller nog dom flesta med, att det är en självklarhet. Och visst jag kan förstå att tex, på vintern blir det lite extra som lämnas kvar i snön många gånger för att äldre hundägare tex, inte tar sig fram för att kunna plocka upp och för mig är det helt ok så länge det är ett undantag och inte standard. MEN sen har vi ett beteende hos vissa som jag aldrig någonsin kommer att förstå….och det är dom som plockar upp efter sin hund…men sen helt enkelt slänger påsen på backen?????? varför?? om man nu gör sig ”besväret” att städa efter sin hund är det så tungt/otympligt att man inte orkar bära med sig den lilla påsen någon meter el, nåt kvarter och slänga påsen där den hör hemma???

    Stay safe //Mattias, ”Punish the deed! NOT the breed!”

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s