Att välja hund.


Alla hundar har sitt ursprung från vargen, men från olika typer av varg beroende på världsdel. Under årtusenden har sedan har alla olika hundraser avlats fram genom människors val av egenskaper eller utseende hos de hundar man valt att para.

Man kan knappt tro att en chihuahua och en grand danois är av samma djurart. Men att välja hund efter utseende kan vara ett stort misstag, alla valpar är söta. Man bör bilda sig en ingående uppfattning om de raser man är intresserad av. Att bläddra i hundböcker eller att söka på internet exempelvis hos Svenska kennelkubben och dess rasklubbar och rasstandarder som kan ge dig en vägledning om vilken typ av hund som passar dig. Överraskningar kan annars bli problematiska för både hund och ägare.

Exempelvis en liten söt och pigg jack russel skall man inte välja om man inte gillar att aktivera sin hund mycket. Man måste fundera på om man vill och kan tillgodose valda hundrasens speciella behov.

Tänk till på vad du skall ha din hund till och ta reda på fakta av kunniga inom den ras du är intresserad av.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s